nuffnang

Followers

Friday, February 1, 2013

Resepi : Roti Kering - Homemade

Hari ni baru berpeluang nak berkongsi resepi..ni pun dpt dr blog org lain...tp xingt dh blog mn..terima kasih kepada yang sudi share..mmg terbaik dari ladang...sedap..ni dh kali ke 3 buat..

Agak2 roti dh nk expired,boleh la bt resepi ni..boleh simpan,nnt bt cicah nga kopi,milo ke..kalau saya,makan gitu je..dh sedap dh..

Bahan-Bahan.

Roti Keping (saya guna gardenia)
Majerin (saya guna Planta)


Gula



Cara-Cara:

1. Sapu kan majerin kat roti, lepas tu letak gula.
2.Potong roti kepada 4bahagian (tujuan potong ni sebab untuk senang di simpan dalam bekas,nk mkn pn senang)
3. Sementara potong roti tu panas kan aven terlebih dahulu.
4. Dah siap potong,masuk dalam oven. 180 C,bakar selama 20minit.
5. Dah siap bakar,sejukkan.dan baru boleh simpan dalam bekas.

Ni Roti yang dah siap untuk dibakar



Roti Kering yang dah sejuk dan siap boleh dimakan .... SEDAP!!!!

Selamat Mencuba Kawan-Kawan...

2 comments :