KEREPEK ARROWHEAD
Dah abis musim raya cina baru nak update kan pasal kerepek sengkuang cina ni.
Sengkuang cina ni ada musim raya cina jer..
Kalau time raya cina bersepah ler kat giant n semua pasaraya nga ubi ni.
Jadi,setahun sekali jela kte blh makanm kerepek sedap ni.
Apa2 pun,jom kte layan cara nk buat kerepek yang senang n sedap ni.
bahan:
ubi arrowhead
minyak utk menggoreng
Ni ler rupenya ubi arrowhead yang belum dikupas
Kupas kulit arrowhead dan bilas bersih.Jgn potong tangkainya sebab untuk senang nak sagat nnt.
Hiris nipis2. Saya gunakan sagat
Ni la hasil selepas di sagat
Goreng dlm minyak yg panas hingga keemasan/garing.(api jgn terlalu kuat sbb nanti cepat hangus)
Angkat dan toskan.
Sedia utk dingap :)
Memang sedap ubi ni..lebih sedap dari ubi2 lain.. TERBAIK...
Tba2 xsabar nak tunggu musim raya cina..
Nasib baik bukan mengidam...
hahahhahahaha
No comments :
Post a Comment